Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
РЕВОЛЮЦІЯ СМУЗІ :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

РЕВОЛЮЦІЯ СМУЗІ

by Guest on Apr 1, 2011

Останніми роками шаленої популярності набувають фруктові та овочеві однорідні суміші, або як їх називають, смузі. По світу відкриваються спеціальні смузі-бари, видаються книжки з рецептами, розробляються смузі-дієти, з’являються фан-клуби смузі

ЩО ТАКЕ СМУЗІ?

Слово смузі (smoоthie) пішло від англійського “smooth”, що означає однорідний, гладкий.

Вперше про смузі заговорили у США у 1930-их роках, коли з’явилися блендери. У 1960-их роках, з поширенням вегетаріанства, прокотилась нова хвиля популярності смузі.

За радянських часів смузі також виготовляли і називали його пюре «Дитяче харчування» або «Неженка». Все, що потрібно для смузі – це блендер, фрукти або ягоди, або овочі, рідина і лід (останнє – за бажанням).

 

У ЧОМУ СЕКРЕТ ФЕНОМЕНА СМУЗІ?

Користь смузі є цілком виправданою, оскільки смузі поєднує в собі багато компонентів: це і свіжий сік, і ніжний фруктово-ягідний пектин, і клітковина, і всі необхідні мінерали, вітаміни та біологічно активні речовини, а також кальцій та білок, які містяться у молоці. Завдяки перетиранню фруктів, ягід, горіхів та насіння, відбувається розрив оболонок клітин і речовини легше засвоюються організмом, а наявність декількох складових підсилює дію компонентів, у чому і проявляється синергізм складників смузі.

Смузі – це ідеальний спосіб отримати денну порцію молока і фруктів водночас. Цей коктейль підходить на сніданок, як самостійна страва, і як вишуканий десерт, або низькокалорійна їжа у вечірній час.

Звичайний смузі з фруктів і овочів може заповнити триденну норму вітамінів.

Ягоди, які входять до складу смузі, містять велику кількість антиоксидантів. Додавання ягід до смузі сприяє виведенню токсинів із організму.

Смузі є невід’ємною складовою спортивного харчування, оскільки швидко допомагає справитися з відчуттям голоду, миттєво постачає вітаміни і мінерали, які необхідні організму.

Щоб смузі приносили максимальну користь, у них не повинно бути білого цукру (для смаку краще додати мед).

Одна із найвідоміших американських клінік Мейо (MayoClinic.com) радить людям використовувати знежирений йогурт і свіжі фрукти для приготування здорового смузі.

Деякі лікарі і дієтологи використовують фруктові пюре-коктейлі як частину терапії. Наприклад, деякі лікарі пропонують смузі з горіхами і бобовими для лікування і профілактики закрепів.

В залежності від складників, смузі природно очищує організм, виводить токсини, приносить енергію і оновлення у кожну клітину нашого тіла, відмінно насичує, і не створює тяжкості в шлунку. Смузі ідеально підходить для корекції фігури, як втрати так і набирання кілограмів.

СМУЗІ ДЛЯ СХУДНЕННЯ

Радісна надія для всіх, хто мріє скинути вагу: пюре заповнює шлунок і дає відчуття ситості, в той же час така дієта дуже смачна і корисна. Щоб скинути 1,5-2 кг за тиждень, потрібно замінити два прийоми їжі цим освіжаючим коктейлем (найкраще – 2-ий сніданок/полуденок). Сніданок бажано робити ягідно-фруктовий, вечерю — овочеву.

СМУЗІ ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ВАГИ

Щоб набрати вагу, потрібно додавати більше горіхів, насіння, молока або йогурту звичайної жирності, корисної олії. Можна і поніжити себе смузі з морозивом.

КОМПОНЕНТИ ДЛЯ СМУЗІ

Для того, щоб смузі було і смачним і максимально корисним, вам бажано мати наступні компоненти:

Фрукти і ягоди (підходять як свіжі, так і заморожені): банан, апельсин, мандарин, чорниця, малина, порічки, смородина, вишні, манго, папайя і т.д.).

Йогурт або закваска (я використовую простий з низьким вмістом жиру, хоча можете використати ті, які ви любите; можна також додати шматочок тофу).

Рідина (молоко зі зниженим вмістом жиру, вода, сік-фреш, соєве молоко, настій шипшини, компоти без цукру, трав’яні чаї та відвари).

Насіння і горіхи (1 чайна ложка насіння льону та сезаму і 1 чайна ложка будь-яких горіхів).

Для максимального оздоровчого ефекту можна додати 1 неповну чайну ложку корисної олії (лляної, конопляної, гарбузової і тд.). Для смаку можна додати мед (1 чайну ложку).

ЯК ГОТУВАТИ СМУЗІ?

1. Покладіть фрукти і ягоди в блендер.

2. Додайте йогурт або закваску (для двох осіб, я ,зазвичай, використовую близько 1,5 чашки йогурту).

3. Влийте достатню кількість рідини, так щоб вона покрила фрукти більш, ніж на три пальці (якщо рідини буде замало, то вийде густе пюре).

4. Збивайте у блендері всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

ЯК ЇСТИ?

Найкраще це робити через широку трубочку і ретельно розжовувати навіть подрібнену масу. Насичення при цьому відбувається швидше.

НЕ ЛИШЕ ПРО СМУЗІ …

Для виготовлення смузі крім блендера та фруктів-овочів потрібне бажання. Бажання гарно виглядати, бути повним енергії та сил і радіти життю. Зробіть перерву, приготуйте смузі!

Джерело: 100rokiv.com

Здоров'я 1095 Переглядів

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

"Вщерть" і "вщент" - це не те ж саме

Автор: професор Олександр Пономарів Історія літери ѣ ("ять") Пароніми "ущент" - "вщент" і "ущерть" - "вщерть" Закінчення іменників у...

Лінгвістика

Волосся – дзеркало… душі

Автор: Наталя ДРУЖБЛЯК Його текстура та колір можуть розповісти досвідченому перукарю багато цікавого

Мода/Краса

Компанія «Nобілекс» - лідер із виробництва пластикових вікон та дверей

Ринок виробників металопластикової продукції, які працюють в Україні, нещодавно зазнав розширення. Свою продукцію представила закарпатська фірма...

Архітектура/Дизайн інтер`єру

Жінкам – на користь? Чоловікам – на втіху!

Автор: Наталя ДРУЖБЛЯК Інститут хвороб цивілізації закликає жінок… відмовитись від бюстгальтерів Виробники жіночих виробів запевняють:...

Здоров'я

Як визначити рН і рівень мінералізації води для поливу?

Як визначити рН і рівень мінералізації води для поливу?

Садівництво

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.