Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
Журнал: в Молдові жити краще :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

Журнал: в Молдові жити краще

by Guest on Jan 28, 2010

Автор: Анастасія Зануда

Францію, згідно із рейтингом журналу International Living, названо найкращою країною для життя у світі, а Україна, згідно із оцінками експертів журналу, стала другою кращою країною в СНД.

Журнал для тих, хто може вибирати місце проживання, International Living, обраховує свій рейтинг вже майже 20 років. Але психологи радять ставитися до подібних рейтингів із здоровим скептицизмом.

Оцінюючи комфортність життя у тій чи іншій країні, оглядачі часопису враховують такі фактори, як вартість проживання, культуру, економіку, довкілля, свободу, охорону здоров’я, інфраструктуру, безпеку та навіть клімат.

Двогодинний обід

Високі показники з усіх цих факторів дозволили Франції вп’яте поспіль стати найкращою країною для життя. Як пишуть автори часопису, “виснажлива бюрократія та високі податки не змогли переважити напрочуд високу якість життя, зокрема і завдяки чи не найкращій у світі системі охорони здоров’я.” На авторів часопису також справило враження вміння французів насолоджуватися життям, включно із двогодинною перервою на обід, а також середня вартість “сільського будиночка” у 100 тисяч доларів.

Соціальний психолог Олег Покальчук, каже, що рейтинги комфортності є досить суб’єктивними, бо беруть до уваги не тільки економічну, але й психологічну складову, - їх можна взяти до відома, але не сприймати, як істину в останній інстанції. Пан Покальчук каже, що і Франція є досить різною за рівнем комфортності:

“Те, як людина себе почуває у житті, має небагато спільного із фізичними складовими цього явища. Зручність залежить від традицій, від того, наскільки вас дратують чи не дратують сусіди власним рівнем життя, зрештою, від тих уявлень про комфортність, які тиражуються ЗМІ. Чим архаїчніше суспільство, тим більш комфортно почувають себе його члени, в тому сенсі, що вони мало знають про комфорт. По-друге, показник комфортності є оціночним судженням на рівні окремого суб’єкта. Навіть у чоловіків та жінок є різні уявлення про комфортність. Так само, вибачте, але у Парижі рівень комфорту є дуже невисоким, я жив там. На околиці, в хороших будинках – цілком пристойно. У менших містечках у Франції рівень комфорту більший.”

Екс-колонії переплюнули метрополію

На другому місці після Франції із однаковою кількістю балів ідуть Австралія, Швейцарія та Німеччина, а завершує першу п’ятірку Нова Зеландія. Таким чином, серед п’яти найкращих країн для життя є дві колишні британські колонії. Саме ж Об’єднане королівство наразі посідає 25 місце, поступившись навіть Чехії. На загальний показник Британії найбільш негативний вплив мала загальна вартість життя.

Сполучені Штати Америки посіли 7 місце, але якби не загальний стан економіки та екології, а також нижчі, аніж у європейських країнах показники свободи, США упевнено увійшли б до першої п’ятірки.

Зовсім низький показник свободи нашкодив і ще одній супердержаві – Росії. За комфортністю життя вона стала лише п’ятою серед країн СНД. Негативно відбилися на загальному балі Росії і висока вартість життя, погана інфраструктура та низький рівень безпеки.

Молдова: дешево й весело

Автори рейтингу International Living також вважають, що найкращою країною для життя на пострадянському просторі, якщо не враховувати прибалтійські країни, є Молдова.

Високі позиції цієї країни у загальному рейтингу забезпечені низькою вартістю життя та високим показником культури та розваг, що б це не означало. Саме ці показники не дозволили Україні вийти на перше місце серед країн СНД, хоча, як вважають оглядачі часопису, рівень свободи в Україні набагато вищий, ніж у Молдові.

Сусідами України у рейтингу з комфортності життя стали Багами та Гренада.

Невезуче Сомалі

Найменш комфортне життя, за оцінками International Living, є у тих, хто живе у Судані, Ємені та Сомалі. Утім, соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що дехто і в Сомалі може почуватися комфортно:

“Я вас запевняю, що самі сомалійці, якщо говорити, наприклад, про піратів, цілком комфортно себе почувають, особливо, якщо “злуплять” із когось пару мільйонів. Бо це є абсолютно суб’єктивне відчуття – щастя чи нещастя. Можливо, з американської точки зору вони є нещасними і бідними, але сомалійці про це нічого не знають, і знати не хочуть. Вони чудово живуть у рамках своєї соціально-політичної парадигми.”

Утім, Сомалі також стала лідером рейтингу з нестабільності Failed States Index, який укладається американським часописом “Зовнішня політика.” У цьому ж рейтингу Україна посіла 110 місце серед 177 країн світу. Водночас найстабільнішими державами у світі було названо скандинавські країни, Швейцарію та Ірландію.

За більш загальним індексом Людського розвитку, що складається ООН на базі трьох показників – ВВП на душу населення, тривалості життя та освіти, - Україна посіла 85 місце серед 182 країн світу. У попередньому рейтингу Україна була на 7 сходинок вище.

Автор: Анастасія Зануда
Джерело:
BBC Ukrainian

Цікаво знати 1474 Переглядів

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

Чому люди йдуть у секти?

Автор: о. Володимир Пенцак Детальне вивчення доктрин деяких сект, що активно діють у нашій державі, дають право стверджувати, що не всі...

Релігія/Духовність

Обійми скажуть більше, ніж слова...

Автор: Наталя ДРУЖБЛЯК А ще – дадуть змогу запобігти серцево-судинним захворюванням і... спробам суїциду Літо. Парк. Дитячий майданчик....

Сім’я і виховання

Життя - це мрія..

 Кожен з нас, хоч раз задумувався над тим, яке життя погане, скільки горя,страждань та сліз воно приносить, скільки розчарувань, розбитих...

Корисні Поради/Повчальні

Зігрітися – і не захворіти

Автор: Людмила РЕВУЦЬКА Якщо ви промочили ноги, а потрібно негайно зігрітися, помастіть ступні натертим хріном і надягніть шкарпетки. Зверху...

Корисні Поради/Повчальні

Де в Україні найкраще жити? У Львові!

Де в Україні найкраще жити? У Львові! Фото Мирона МАСЛЮКА Автор: Сюзанна БОБКОВА Журнал “Фокус” представив третій щорічний...

Культура/Суспільство

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.