Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
Шеф місії української делегації у Ванкувері: Нам є що сказати керівниц :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

Шеф місії української делегації у Ванкувері: Нам є що сказати керівниц

by Guest on Feb 28, 2010

XXI зимові Олімпійські ігри добігають до завершення. На жаль надії, які покладалися на українську збірну, так і залишилися не виправданими. Чому спортсмени, які показували високі результати раніше, під час основних змагань таки не спромоглися викластися на повну і загалом про умови їхнього перебування у Ванкувері – у розмові з шефом місії української делегації Ніною Уманець.

Напередодні проведення Олімпіади багато-хто сподівався, що українці таки привезуть із Ванкувера медалі, називали фаворитів в окремих видах спорту. Натомість наші олімпійці не змогли створити серйозної конкуренції. Пані Ніно, на Вашу думку, в чому причина?

– Ми теж говорили і говоримо зараз, що наші спортсмени в деяких видах спорту справді спроможні були завоювати медалі – зокрема, в біатлоні, лижних гонках, санному спорті, фрістайлі. При цьому не називалися жодних прізвищ, оскільки тоді на спортсменів покладається велика відповідальність. Шкода, що медалей є лише три, а претендентів на них – багато.

На сьогоднішні надзвичайно засмучені спортсмени з фрістайлу. Результати, які останнім часом вони показували на змаганнях, давали підстави говорити про їхнє місце у фіналі. А на самих змаганнях виступ нашої команди був невдалий, українці не змогли реалізувати той потенціал, який у них є. І я, особисто, вбачаю в цьому помилку тренерів. Чому? Якщо падає один спортсмен – це може бути його недопрацюванням, але якщо це систематично повторюється у всіх... Наші спортсмени з фрістайлу добре виконали необхідні комбінації, але допустилися помилок при приземленні. Як на мене, Надія Діденко могла ввійти у фінал, а от виступ наших хлопців був таки невтішний. Звичайно, додому вони поверталися розчаровані, бо не змогли зробити того, на що були здатні.

Що стосується саночників, то якби не трагічний випадок, що стався з грузинським спортсменом, думаю, що Наталка Якушенко таки виборола б медаль. Через трагедією було скорочено кількість віражів до 11-ти. Наша ж спортсменка була добре підготовлена на довгі дистанції, і для того, щоби вона показала справжній свій результат, їй потрібно було мати 15-ть віражів на дистанцїі, як попередньо і було. 11-ть – це дуже мало, щоби вона змогла розігнатися і показати необхідний результат для перемоги.

– А чи позначилося фінансування на результатах української збірної?

– В принципі, кошти, необхідні для підготовки наших олімпійців, були виділені. Найбільша проблема, на якій ми постійно наголошуємо, полягає у відсутності в нас матеріально-технічної бази для зимників. На сьогодні в Україні є тільки одна зимова база у Львівській області – «Тисовець». Але навіть і там немає всього необхідного для тренувань, недостатньо машин для підготовки дистанції для біатлоністів, лижників. Тому українцям часто доводиться тренуватися за кордоном. А перельоти теж забирають чимало часу, який можна було б використати на підготовку до змагань.

Відсутність в Україні пристойної бази для збірних команд, та й загалом дитячо-юнацьких спортивних шкіл, – місць, де якраз і мають виховуватися «золоті», «срібні» та «бронзові» спортсмени, здатні серйозно конкурувати з ведучими спортсменами, аж ніяк не сприяє високим результатам. Не менш важливим завданням є також належне медичне страхування для спортсменів і державна соціальна програма розвитку спортивної науки.

– Для наших спортсменів передбачено 15 доларів на добу. Що можна дозволити собі за ці кошти?

– Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України якщо під час відрядження людина забезпечується триразовим харчуванням, вартість її добових складає саме таку суму. Спортсмени наші були забезпечені проживанням і триразовим харчуванням. А 15 доларів – це кишенькові гроші, за які вони могли купити собі чи своїм друзям сувеніри.

– У яких умовах мешкали олімпійці, як харчувалися і проводили свій вільний час, якщо такий у них був?

– Під час проведення Олімпіади умови проживання і харчування для всіх є одинакові, відповідно до вимог Міжнародного Олімпійського Комітету. Єдине, у зв’язку з розташуванням олімпійського містечка одні будиночки ближче знаходилися до інфраструктури на території – спортивних арен, медпункту, їдальні тощо, а від інших треба було трішки пройтися. Але це не проблема. Українці проживали в одно- і двомісних номерах чотириповерхового будинку. В нашому розпорядженні були третій і четвертий поверхи, на першому – штабна кімната і медпункт. По сусідству мешкали спортсмени з Білорусі, Швейцарії і Канади.

Щодо харчування, з цим теж проблем жодних. Вибір їжі був широкий – від континентальної та азіатської кухні до McDonald’s, чимало пропонувалося й вегетаріанських страв. Вільного часу спортсмени мали не так вже й багато. Але все-таки вони встигли побувати на оглядовій екскурсії по Ванкувері. На території олімпійського містечка спортсмени могли пограти у більярд,була кімната з караоке з музичними інструментами і комп’ютерними іграми, інтернет-кафе, тренажерні зали, кафе і ресторани.

– Які уроки можемо винести за підсумками Олімпіади у Ванкувері на майбутнє?

– Як завжди, після проведення кожних Олімпійських ігор ми збираємо колегію, на якій даємо оцінку тому чи іншому виду спорту, тренерському складує, самим спортсменам. Так буде і цього разу. Ми бачимо, що є над чим працювати та є що сказати керівництву нашої держави. Зокрема, високопосадовці повинні розуміти, якщо ми дійсно хочемо бачити наших спортсменів на п’єдесталах пошани, то мусимо вкладати кошти, насамперед, у будівництво спортивних баз та їх матеріально-технічне забезпечення. Ця проблема в Україні існує не один рік і ми, звичайно, сподіваємося на покращення ситуації.

– Як гадаєте, чи позначаться результати українських олімпійців на настроях параолімпійців?

– Ні. Параолімпійці завжди виборюють багато медалей. Я з великою повагою відношуся до людей, які, попри фізичні вади, ставлять за ціль, насамперед, перемогу над собою, займаючись спортом, і досягають високих результатів. Але олімпійський і параолімпійський види спорту – це дві великі різниці. В олімпійському спорті – жорстка конкуренція, там у кожному виді на «золото» може претендувати 15–20 спортсменів з різних країн. У параолімпійців інші підходи та інші результати.

Автор:  Людмила Складанюк (Ванкувер),
для Західної інформаційної корпорації
Джерело: Західна інформаційна корпорація 
www.zik.com.ua

Спорт 1172 Переглядів

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

Сезон схуднення: як набути привабливих форм

Автор: Марія Биба До літа лишається трохи більше місяця, а бажаючі набути ідеальної фігури перед пляжним сезоном вже перебирають усі можливі...

Здоров'я

«А чи існують у житті дрібниці?»

Мадей Анджей. Добре, що Ти є: Зі щоденника місіонера. – Львів: Свічадо. 2010. – 128 с.   "Ніхто тебе не любить,...

Література

Рецепти

Салат з солодкого перцю Салат із смажених баклажанів і печеного солодкого перцю Форшмак «Атлантика» Суп «Харчо» з рибою Суп із...

Кулінарія

Міжнародні митні організації на сучасному етапі

Вступ Міжнародні організації виступають важливою формою міжнародного митного співробітництва. У зв’язку з цим було проведено загальний...

Бізнес/Економіка

Обійми скажуть більше, ніж слова...

Автор: Наталя ДРУЖБЛЯК А ще – дадуть змогу запобігти серцево-судинним захворюванням і... спробам суїциду Літо. Парк. Дитячий майданчик....

Сім’я і виховання

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.