Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
Небезпечні секти :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

Небезпечні секти

by Guest on Feb 1, 2010

Автор: Орест Прокопович

Сектознавці і психологи б'ють тривогу: релігійні організації, яких «офіційні Церкви» називають сектами, розвиваються величезними темпами, причому особливий наплив неофітів в їх ряди очікується в кризу. «Недавно в Україні декілька чоловік намагалися створити осередок так званої секти ісламізму, яка заборонена в багатьох країнах, але ми це попередили», - розповідає прес-секретар СБУ Марина Остапенко. За її словами, пальму першості в масштабності і руйнівності поки тримає сумнозвісне «Біле братство», яке активно діяло в середині 1990-х. Проте йому на зміну цілком може прийти новий релігійний рух.

В державному Нацкомітеті у справах національностей і релігій України повідомили видання «Сьогодні», що вони стежать за діяльністю таких спірних з погляду деяких українців організацій, як «Свідки Єгови» і «Посольство Боже», але не вважають їх сектами. «Свідки Єгови» - міжнародна релігійна організація, зареєстрована в сотні країн, але у минулому заборонена в Німеччині і колишньому СРСР», - говорить начальник одного з відділів Держкомітету у справах релігій Володимир Любчик. «Зараз організація під забороною в Північній Кореї, Іраку, Ірані, Саудівській Аравії, Туркменістані і Таджикистані», - сказав нам Руслан Мельник, прес-секретар українського центру «Свідків Єгови». «В Україні їх діяльність дозволена, але форма роботи «від будинку до будинку» і заборона на переливання крові у нас викликає неспокій. Що стосується «Посольства Божого» - по офіційному запиту МВС, ми готуємо релігієзнавчу експертизу», - говорить пан Любчик.

Відомий в православних кругах України сектознавець, доцент київської Духовної семінарії Віктор Чернишев, називає секти раковою пухлиною суспільства. «Секти - це насправді форма самореалізації пасторів, полігон для відробітку різних психологічних методик, і, звичайно, фінансовий прибуток - адже прихожани закладають свої квартири в банки, а гроші віддають наставникам! У сектах використовують прищеплення фобій, контролюють свідомість прихожан і зомбують людей. Заманюють людину, користуючись її пригніченим станом, наприклад через смерть близької людини, хвороби, втрати роботи або неподіленої любові.

Вирвати прихожанина з такого середовища складно, а якщо і виривають, то вони подібні до наркоманів. Часто вчорашні сектанти без звичного оточення закінчують життя самогубством або втрачають розум. Мені незрозуміло, чому в Україні реєструють організації, які мають невиразні віровчення. Технології у них такі: щоб утримати людину, «наставники» переконують його, що їм він дуже потрібний. Наприклад, можуть захопитися тим, яка у людини колекція марок, як він чудово грає на гітарі і в той же час поспівчувати, що вдома його «пиляє» дружина, а дитина двійку принесла. Секти не збагачують суспільство, а вміють тільки випрошувати гроші і роздягнути людину, як мовиться, до нитки, зруйнувавши її сім'ю. До речі, щодо останнього. Багато хто не приховує того, що руйнують сім'ї, більш того, там цинічно говорять, мовляв, не хвилюйся, знайдеш у нас нову дружину, правильну», - говорить Віктор Михайлович.

Головна ознака сектантства: агресія і нетерпимість з боку віруючих, а також бажання винести з будинку всі гроші і цінності. На відміну від цього, скажімо, християнське учення говорить, що узи шлюбу - священні. Також і в матеріальному питанні: якщо не в змозі дати пожертву на храм - не потрібно, ніхто за це з церкви не вижене.

Як врятувати

«Ознаки вступу - сумнівна література із зображенням окультних символів, цитування Біблії у відповідь на буденні питання, різка зміна поведінки (наприклад, людина стає замкнутою і перестає брати участь в сімейному житті, також він може стати агресивним і «пиляти» рідних, намагаючись привести їх в секту), міняється манера одягатися - або ретельно стежить за собою, чого раніше не було, або став байдужим до того, що одягає», - пояснює доцент Чернишев.

Віра Тимченко - психолог, яка працює з жертвами таких організацій, говорить, що в секти часто йдуть через те, що в сім'ї порушені взаємини. «Тому спершу вкрай важливо розібратися, де першоджерело. Не можна йти на конфлікт. Необхідно дати рідній людині зрозуміти, що вона потрібна удома, що про неї турбуються, доводити це і словами, і вчинками. Потім треба навести довідки про ту організацію, в якій вона полягає, і знайти людей, які з неї вийшли (можна піти на хитрість і дізнатися у членів секти, можливо, хтось розповість про тих, хто «не зміг бути з ними»), зрозуміти, як їм це вдалося. Важливо створити вдома таку обстановку, в якій рідна вам людина почувала б себе краще, ніж в секті. Тоді є шанси, що вона вважатиме секту для себе непотрібною», - говорить Тимченко.

За словами експертів, секти «беруть» тим, що створюють відчуття потрібності і любові. «Приведу такий приклад. Молода дівчина пішла з будинку тому, що чоловік тиснув на неї, мовляв, вона зобов'язана йому тим, що він вибрав її собі в дружини. Одночасно з цим батьки дівчини переконували її в тому, що вона їм багатьом зобов'язана, оскільки вони дали їй життя. У результаті вона пішла в секту, де їй говорили, що її цінують і люблять. Зараз вона вже позбувається від цієї залежності завдяки тому, що отримує психологічну допомогу. Рідні зрозуміли свою помилку, змінили поведінку, стали уважнішими».

Джерело: http://obozrevatel.com/news/2009/5/25/304303.htm
Переклад українською з сайту
«Світло для сходу»
 

Релігія/Духовність 1302 Переглядів

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

Найменше ламаються «японці» і «німці»

Найменше ламаються «японці» і «німці» Автор:  Ігор ДЕРЕВІЙ...

Транспорт

Бандерівці - правда й історичні міфи

DELFI: Бандерівці - правда й історичні міфи 13 жовтня 2009 8 жовтня в Естонському військовому музеї імені генерала Лайдонера відкрилася виставка...

Політичні оглядачі

Корпорація «Богдан» вийде на проектну потужність заводу з виробництва

  Корпорація "Богдан", один з найбільших операторів транспортного ринку України, має намір до 2015 року вийти на виробництво 5...

Транспорт

Молодь та освіта: хто кому більше потрібний?

 Молодь та освіта: хто кому більше потрібний? Автор: Альона Романюк, студентка ВНУ імені Лесі Українки В наш час для випускників гостро...

Освіта/Тренінг

Гормон, що «вбиває» жіночність…

Гормон, що «вбиває» жіночність…    ...

Здоров'я

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.