Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
Курячий розсіл віджене застуду й додасть сил :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

Курячий розсіл віджене застуду й додасть сил

by Guest on Feb 1, 2010

На Галичині курячий бульйон називають курячим розсолом. Він здавна був символом недільних та святкових обідів.

А ще й своєрідними ліками у разі застуди чи іншої важкої хвороби. Багато хто з мого покоління може згадати, як простуджених дітлахів бабуся тут же вкладала у ліжко, лікувала калиною-малиною, а для підтримки сил обов’язково готувала курячий бульйон з локшиною, яку замішувала на яскраво-жовтих домашніх яйцях. У пошані ця страва й у інших народів. Курячий бульйон називають навіть “єврейським пеніциліном”.

- Легкий курячий бульйон справді має тонізуючу, загальнозміцнюючу дію, - каже лікар ІІ терапевтичного відділення 4-ї міської комунальної лікарні м. Львова Оксана Юріївна Унятицька. - Навіть жир, що плаває на поверхні, корисний, тому що пом’якшує хворе горло, має відхаркувальну дію, добре впливає на дихальні шляхи людини. Бульйон треба варити, обов’язково додаючи овочі: капусту різних сортів, петрушку, селеру, моркву.

Цікаво, що антизастудні властивості курячого бульйону підтвердили американські вчені. Дослідники медичного центру з Університету штату Небраска виявили, що такий суп має протизапальні властивості, тамує біль у горлі й полегшує дихання. Як з’ясувалося, курячий бульйон, приготовлений за рецептами бабусь, містить деякі інґредієнти, які можуть вплинути на імунну систему. Серед цих інґредієнтів - протизапальні речовини, що пояснює, чому бульйон заспокоює біль у горлі і покращує загальне самопочуття хворого. Також курячий суп заспокійливо діє на кашель, викликаний астмою або емфіземою легенів.

А вчені з Сінгапуру встановили, що курячий суп добре впливає ще й на серцево-судинну систему. Виявляється, в супі містяться речовини, які зменшують серце до нормальних розмірів і очищають судини від холестерину. Учені вважають, що цей ефект пов’язаний з особливими пептидами, що містяться в супі, які відновлюють серцевий м’яз. Такої ж думки й французький дієтолог Поль Нейра, який зазначає, що жир птиці абсолютно не шкідливий для серцево-судинної системи. До того ж у курячому м’ясі, окрім всіх інших корисних речовин, міститься багато вітамінів групи В, особливо вітаміну В6, який дуже важливий для нейропередавальних систем, перетворення амінокислот, утворення еритроцитів тощо.

Звичайно, якщо це буде навар із магазинних бройлерів, то толку буде мало. Для цілющого бульйону треба варити справді домашню, вигодовану зерном, гарбузами, соковитою травою птицю. І додавайте більше овочів – отримаєте повноцінну та збалансовану страву.


Рецепт від «ВЗ»

Бульйон із курки з домашньою локшиною (за Д. Цвек)

Курка, цибулина, морквина, корінь і зелень петрушки, селера, 150 г савойської капусти (келю), сіль.

Локшина: 300 г борошна, 2 яйця, сіль.

До киплячого посоленого овочевого відвару (2 л) покладіть помиту молоду курку, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні, додавши в кінці кусок капусти. Курку вийміть, а бульйон поставте на край плити, щоб відстоявся, зніміть жир.

Просійте борошно, зробіть у ньому заглибину, вбийте яйця і замісіть туге тісто. Розкачайте дуже тоненько і покладіть на посипану борошном серветку, щоб просохло. Тоді знову покладіть на дошку, посипте борошном, скрутіть у рулет і дрібно наріжте. Варіть у великій кількості підсоленої води, часто помішуючи. Через 3-4 хвилини після того, як локшина спливе, відкиньте її на друшляк і облийте окропом.

Покладіть локшину в тарілки, залийте бульйоном і посипте подрібненою зеленню петрушки.

З відварної курятини приготуйте запіканку. М’ясо можна подати також із гарніром. 

Автор: Людмила ПОЛЕВСЬКА
Джерело: Високий Замок www.wz.lviv.ua

 

Кулінарія 1693 Переглядів

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

Ольга Харлан: "Я страшенно жадібна до перемог"

Ольга Харлан: "Я страшенно жадібна до перемог" Автор: Адам Кадеф Фехтувальниці з Миколаєва Ользі Харлан 4 вересня виповниться...

Спорт

Вправи на стрибки

Вправи на стрибки позитивно впливають на організм дитини: сприяють зміцненню м'язів і зв'язок нижніх кінцівок, удосконаленню координації рухів,...

Спорт

Український Інтернет-користувач: його потреби та сподівання

Український Інтернет-користувач: його потреби та сподівання Джерело: www.innovations.com.ua. Сайт для інноваційних менеджерів Автор: Альона...

Комп`ютери

Слово Мойсея Фішбейна на церемонії вручення йому Відзнаки імені Блажен

Пані й панове! Друзі! Відзнака, що її я отримую, освячена ім’ям морального світоча – українського греко-католицького священика Омеляна Ковча....

Права людини

Країна Хаджича та українці

Ґоран Хаджич перебував на посаді президента Республіки Сербської Країни з 1992 до 1994 року. На цій території вже понад два з половиною століття...

Міжнародні відносини

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.