Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/ezreklam/public_html/stattitablohy/index.php on line 65
Чого потребують мешканці сиротинців крім солодощів, памперсів, миючих :: Надано EzReklama

Реклама 2

 

New blog posts

Administrator has not posted any blogposts yet.

Статистика сайту

site stats View My Stats

 

 

Чого потребують мешканці сиротинців крім солодощів, памперсів, миючих

by Guest on Oct 12, 2010


ПРЕС-РЕЛІЗ

Часто доводиться чути, що група людей навідалася у такий то дитячий будинок, накупивши для дітей апельсинів, бананів, соків і багато іншого смачненького. Здавалося б нічого незвичного у цьому немає, небайдужі допомогли сиротам. А може варто задуматися над запитаннями „Чого ж найбільше потребують діти?” та „Чи не завдаємо ми шкоди, даруючи дітям речі, які перелічені вище?”.

У когось може виникнути зустрічне запитання „Як можна нашкодити, зробивши подарунок сиротам?”. Відповідь проста: передаючи дітям переважно речі, які безслідно з’їдаються, зношуються та споживаються ми поступово формуємо їхнє хибне стійке переконання „Ми сироти, отже нас повинні усім забезпечувати”. Проте, коли вчорашні інтернатівці стикаються з реаліями буденного життя, звичне для них „допоможіть мені бо я сирота” спрацьовує далеко не завжди.

Одне, коли до дитячого будинку чи школи-інтернату приїздять у гості та привозять недовговічні речі люди, котрі організувалися за покликом серця і майже не обізнані у тонкощах української системи державної опіки. Такі люди заслуговують поваги та наслідування. Зовсім інше, коли „споживацький пайок” дітям везуть благодійні організації та фонди, які працюють не перший рік (особливо коли такі візити відбуваються до Великодня, Міжнародного дня захисту прав дітей, дня Святого Миколая).

Як тоді допомагати? Мешканці сиротинців такі ж діти, як усі інші. І потребують вони, у першу чергу, того ж, що й інші діти – навчання та виховання. Якщо очевидно, що держава не справляється із належним задоволенням побутових потреб дітей (ми веземо дітям одяг – виходить бюджетних коштів щоб закуповувати його вдосталь не вистачає), хіба важко дійти висновку про існування проблем із задоволення потреб освітніх та духовних?

Маємо й приклади для наслідування. Снятинський дитячий будинок-інтернат – заклад для сиріт з обмеженими можливостями. У ньому виховується понад 100 хлопців із фізичними та розумовими вадами. Однак, завдяки зусиллям директора цього інтернату Леоніда Онуфрійовича Шимчука, вихованці не блукають буднями по території, а зайняті продуктивною справою – кожен за своїми уподобаннями. Прийшовши на роботу в дитячий будинок Леонід Онуфрійович був здивований тим, що діти нічим не зайняті, мовляв на здорову людину монотонне середовище впливає негативно, а що й казати про дітей із вадами. Поступово в інтернаті з’явилися майстерні, цехи, ферми, підсобне господарство, творчий гурток. Сьогодні, ви можете допомогти Снятинському дитячому будинку-інтернату в незвичний, на перший погляд спосіб, придбати рукавиці чи віники, морську свинку чи папугу, відремонтувати взуття. І все це виготовлено чи вирощено самими вихованцями сиротинця.

Благодійна організація „Українська благодійницька мережа” взялася допомогти Снятинському дитячому будинку-інтернату відкрити нову майстерню – з виготовлення декоративних свічок. Таке виробництво – творчий процес, адже свічки можна робити найрізноманітніших форм, кольорової гами, використовувати ароматизатори. Для сиріт із фізичними та розумовими вадами цей процес є також трудотерапією, а також можливістю оволодіти професійними навиками, отримувати насолоду від праці та відчувати себе здатними самостійно здобувати щось як для себе, так і для інтернату. Українська благодійницька мережа також допомогла у створенні свічкової майстерні у іншому сиротинці – Роздільському дитячому будинку-інтернаті.

Ми стикалися і часом продовжуємо стикатися із нерозумінням деякими людьми того, чому ми збираємо пожертви саме на свічкові майстерні, а не на памперси, апельсини, соки, цукерки (та й усе інше з цього ряду). Переконані, що потрібно змінювати уявлення людей про роль їхніх дарунків для сиротинців, намагатися „не годувати бідного рибою, а дати йому вудку та навчити ловити цю рибу”.


Для довідки:
Ви можете зробити дарунок для свічкової майстерні:
1. Перерахувавши свою пожертву за наступними реквізитами: одержувач: БО „Українська благодійницька мережа”; код ЄДРПОУ 36498142; банк одержувача: ІФФ ПАТ „ПриватБанк”, МФО 336677, рахунок № 26001060399676; призначення платежу: благодійна допомога на потребу №2/24/2.
2. У інший зручний спосіб, в тому числі за допомогою платіжних карток Visa та MasterCard. Деталі на сайті: ubm.org.ua або за телефоном (0342) 502-403.


БО „Українська благодійницька мережа”
Джерело: Прес-центр

Заява Редакції

Використання матеріалів stattitablohy.ezreklama.com дозволяється лише за умови наявності імені автора роботи та прямого посилання (лінку) на цей сайт. Вебсайт і послуги http://stattitablohy.ezreklama.com є надані компанією EZREKLAMA (Манітоба, Канада). Відповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції може не співпадати з думкою авторів публікації. Редакція залишає за собою право редагувати матеріали.

Українська музика рокeрує

ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ

Пиши українською
Тут спілкуються українською

HTML block #1

block.

Random Articles

Павуки, які втратили статеві органи, стають витривалішими

Вчені виявили, що самці павуків Nephilengys malabarensis, які втратили статеві органи після копуляції, істотно витриваліші і більш успішні у...

Тварини

Творити хліб одвіку і донині...

Автор: Наталія Кочура "Національна ідея повинна бути,  і тому намагаються її найти..."...

Культура/Суспільство

Благодійний фонд «Небайдужі серця», фонд якому довіряють тисячі людей

Сергей Хорунжий Основна мета благодійного фонду «Небайдужі серця» - це допомога людям, особливо дітям. Благодійний фонд «Небайдужі серця» працює...

Добродійні організації

Вазелін чи кулемет?

Вазелін чи кулемет? Автор: Назар Гриник   "…до Великого Брата треба прибігати за першим викликом і зі своїм вазеліном. - Ні, не треба, але...

Історія

Tретина українців регулярно "висить" в інтернеті

Третина дорослих жителів України регулярно використовує інтернет. Такі результати соцдослідження вітчизняної аудиторії інтернет-користувачів...

Культура/Суспільство

Actions

Поділитися

Надіслати друзям

Повідомлення

Very Bottom Block Position

 

Ваше оголошення тут

Пишіть admin@ezreklama.com

 

 

Реклама 3

Новини

Міністерські портфелі з українським корінням у новому уряді Канади

Nov 8, 2015

Етнічно та гендерно різноманітний новосформований канадський уряд буде діяти злагоджено та переконливо в обстоюванні української позиції на міжнародній арені та залучення нових партнерів до підтримки України. Такі сподівання висловлює посол Канади в Україні Роман Ващук. Канадський уряд в особі... Читати далі →

Новопризначений міністр Маріанна Мигайчук відвідала святкування 99-річчя Канадського-українського інституту "Просвіта" у Вінніпезі

Nov 8, 2015

Сьогодні, 7-ого листопада 2015 р., ми були свідками події історичного значення, яка відбулася у Вінніпезі, в приміщенні Канадського-українського інституту "Просвіта"  де відбувся бенкет з нагоди його 99-річниці. На запрошення голови Манітобської філії Ліги Українців Канади п.... Читати далі →

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru почали "зливати" ФСБ дані про своїх користувачів

Sep 6, 2014

Субота, 06 вересня 2014 Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня.  З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський.... Читати далі →


Footer block #1

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #2

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.

Footer block #3

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod incorrupte.

Footer block #4

You can change this block in admin panel. Remember, if you change template, this block will be lost. We advise you to clone this block.

Ne lorem percipit efficiantur mei, ius ut simul vidisse. An vel probatus explicari appellantur. Has et comprehensam interpretaris, quo no inimicus maluisset temporibus. Ea mea quod.